nl | gb | fr


Psychologie en Therapie

Of er nu sprake is van depressieve gevoelens, lusteloosheid, angst, onzekerheid, stressklachten, burn-out, minderwaardigheidsgevoelens, identiteitsvragen, seksuele problemen, rouwproblematiek, assertiviteitsvragen of loopbaanplanning, therapie kan je helpen weer grip op jezelf en de situatie te krijgen. Het kan helpen om je gevoelens te begrijpen en deze op een zodanige manier te hanteren dat niet zij "de baas" in je leven zijn, maar dat jij "de baas" bent over je gevoelens. Wanneer je weer grip op je leven hebt, kunnen vertrouwen en rust weer terugkomen en ben je beter in staat om zowel van jezelf als van je omgeving te genieten.

Vanuit drie pijlers wordt in de therapie gewerkt: inzicht, ervaring en vaardigheden. Je krijgt inzicht in het gegeven dat deze gevoelens niet op zichzelf staan maar te maken hebben met bepaalde situaties, gedachten, ervaringen en gewoontes (patronen). Je gaat verbanden leren leggen en begrijpen wanneer deze gevoelens een rol gaan spelen. Je krijgt inzicht in je blinde vlekken en valkuilen, die bij kunnen dragen aan het feit dat je vastloopt en in de problemen komt. Naast dit inzicht krijg je alternatieve vaardigheden aangereikt waardoor je op een andere en betere manier met jezelf, je gedachten, je gevoelens en situaties kunt omgaan. Je leert tijdens de therapie deze nieuwe vaardigheden toe te passen, zodat je positieve ervaringen kunt opdoen. Deze nieuwe ervaringen neem je mee om thuis verder aan de slag te gaan, zodat je weer meer controle over je leven krijgt en weer optimaal kunt functioneren en genieten van het leven.

Ook kinderen wordt hulp geboden. In dit geval worden de ouders altijd bij de therapie betrokken. Dit kan zijn voor een intakegesprek, maar dit kan ook betekenen dat het gehele gezin bij de gesprekken aanwezig zal zijn. Het kan gaan over individuele kindvraagstukken, maar ook in het kader van problematiek die te maken heeft met bijvoorbeeld een scheiding.

Therapie collage