nl | gb | fr


Wie ik ben

Birgitte M.J. Beelen

Birgitte M.J. Beelen

Na mijn studies Arbeids- en Organisatiepsychologie en Orthopedagogiek heb ik me gespecialiseerd als relatie- en gezinstherapeut (systeemtherapeut NVRG) en als Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP. Als GZ-psycholoog BIG ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook ben ik registermediator (MfN en NIP) en coach voor diverse beroepsgroepen en organisaties.

Naast mijn praktijk SYNTAGMA ben ik werkzaam als manager bij een toonaangevende organisatie voor psychische hulpverlening en GGZ. Aandachtsgebied hier is vooral eMental Health.

Mijn loopbaan startte ik als docent/trainer Nederlands en Bedrijfscommunicatie in het middelbaar en hoger onderwijs en later ook het bedrijfsleven. Vervolgens ben ik als psycholoog steeds werkzaam geweest in verschillende instellingen, zowel in Nederland als in Frankrijk.

Parallel aan mijn SYNTAGMA praktijk heb ik in Nederland onder andere als gedragswetenschapper gewerkt bij de Raad voor de Kinderbescherming en als inhoudelijk verantwoordelijk manager 'Behandeling en Opvoeding' van een Justitiële Jeugdinrichting.

Gedurende de 8 jaar dat ik met mijn gezin in Frankrijk woonde, o.a. in Saint Germain-en-Laye met zijn Lycée International voor de internationale 'expat' populatie in de regio Parijs, combineerde ik SYNTAGMA met mijn beroep van 'Expert auprès du Tribunal' - vastgerechtelijk deskundige - van de Gerechtshoven van Parijs en Versailles en verzorgde op hun verzoek psychodiagnostisch onderzoek ten behoeve van zowel straf- als civiele zaken. Daarnaast specialiseerde ik mij aan de Université Paris X in Nanterre tot 'Family Mediator'.

Mediation heeft een bijzondere plaats en betekenis voor mij en naast mediation bij scheiding en arbeidsconflicten, ben ik gespecialiseerd in de 'Cross Border Mediation' en 'International Family Mediation' bij het IKO - Centrum Internationale Kindontvoering.

Na mijn terugkeer in Nederland in 2008 heb ik mij verder bekwaamd in EMDR - Eye Movement Desensitization and Reprocessing, een therapeutische interventietechniek - en me gespecialiseerd tot 'EMDR Europe Practitioner VEN'.

Ook ben ik coach, onder andere voor medisch specialisten.

nip mfn nvrg emdr