Waarom speciale aandacht voor zorgprofessionals?
Zorgprofessionals willen geven, moeten geven zelfs. Maar ze verdienen het ook om te ontvangen en dat is helemaal niet vanzelfsprekend.
Iedereen die kiest voor werk in de gezondheidszorg vindt het moeilijk om hulp voor zichzelf te vragen; artsen, psychologen, verpleegkundigen of welke zorgverlener ook. We gaan te lang door. Toegeven dat het mentaal niet goed gaat is ingewikkeld.
Wij weten uit eigen ervaring hoe zwaar het is om psychische steun te vragen als dat echt nodig is. En hoe moeilijk het is om die te vinden.
Zelfkennis en blinde vlekken
“Een zorgprofessional kan alleen de beste zorg geven als hij of zij ook goed voor zichzelf zorgt. Weten waar je staat, je kwaliteiten kennen. Valkuilen en blinde vlekken herkennen en erkennen. Dit zorgt voor vitaliteit, plezier en minder uitval op de werkvloer. Efficiënte zorg begint bij het welzijn van de zorgprofessional”.
Daarom vind ik het een genoegen ook hierin tegemoet te komen aan de behoefte en zorg te bieden voor juist deze professionele beroepsgroep: zorgprofessiona
Wat biedt SYNTAGMA?
Uit ervaring weet ik dat zorgprofessionals vaak baat hebben bij een ander behandelaanbod dan de meeste mensen.
De eigen kennis over de psyche, je moeilijk over kunnen geven aan de rolverwisseling van zorgverlener naar zorgvrager en het stigma op psychische klachten speelt een rol. Deze klachten worden gebagatelliseerd en de vraag om hulp daardoor uitgesteld. Daarom richt ik me op preventie en scholing én bied ik naast supervisie en leertherapie, gecontracteerde psychologische zorg én personal coaching aan.
Hieronder vind je het aanbod binnen de vergoede zorg met verwijzing:
- Diagnostiek en behandeling
- Therapie, waarbij mijn het referentiekader eclectisch is; ik werk vanuit verschillende invalshoeken, waaronder de psychodynamische theorie, Compassion Focused Theorie, cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, Sensorimotor Psychotherapie, etc. Zie ook onder behandelvormen.
- Traumagerichte behandeling, waaronder EMDR heeft mijn speciale aandacht ;
- Relatietherapie wordt door zorgprofessionals ook zeer gewaardeerd.
Coaching behoort ook tot de mogelijkheden:
Coaching is tegenwoordig een verzamelterm voor een breed aanbod. Om te onderzoeken of coaching of therapie aan de orde is voor je, kan je het beste een afspraak maken, waarin we dit samen onderzoeken. Meestal zijn we daar in een gesprek wel uit en kan ik je zo een gerichter advies geven.
Wat ik vervolgens binnen coaching bied, is divers.
- Ondersteuning bij werk gerelateerde vraagstukken
- Ondersteuning bij relatie of familieproblemen
- Burn out begeleiding of preventie van burnout
- Vraagstukken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling
- Loopbaanvraagstukken
- Vragen rondom verlies en rouw
- Balans problemen
- Leiding geven
- Leren over eigen functioneren/soft skills
- Levensfase problematiek
Daarnaast bied ik supervisie en intervisie van teams of individueel.
Voor leertherapie kan je ook bij mij terecht.
De kosten voor een eenmalige inventarisatie van wat nodig is, zijn €200,-
De kosten voor een coachingstraject worden vooraf besproken na een offerte.
Zorgprofessionals
Beroepsvereningingen
Birgitte is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen en netwerken.